Zimný štadión oddychuje len naoko

Autor: HKM Zvolen Dátum: 3.5.2024

Život na zimnom štadióne sa na chvíľu zastavil, no v klube sa už usilovne pracuje na príprave novej sezóny. A to nielen zo športového hľadiska. Fanúšikovia zvolenských rytierov ešte počas vyraďovacích bojov iste postrehli, že na streche zvolenského zimného štadióna bol čulý pracovný ruch, následne však ustal. Čo sa tam vlastne presnejšie dialo nám priblížil výkonný riaditeľ a šéf marketingu HKM a.s. Miroslav Brumerčík:

 

Už dlhší čas si uvedomujeme potrebu úprav a zvýšenia komfortu pre našich fanúšikov pri návšteve podujatí na zvolenskom zimnom štadióne. Hlavne s prispením samotných majiteľov klubu, pánov Mráza a Škrečka, a dokončením „druhej“ etapy projektu z roku 2018, teda dobudovaním atletickej rozcvičovne a priestoru pre nácvik a zdokonaľovanie streľby, v ktorej momentálne finišujeme so zariaďovaním pomôckami, sme určite nechceli končiť. Dlhodobý funkčný problém so zatekaním vody priečeliami a severnou šikmou strechou riešime dlhšiu dobu, no získať financie na komplexnejšiu opravu je veľmi zložité. A keďže aj zovňajšok zimného štadióna si zaslúži starostlivosť, v ostatných sezónach sme si dali za prioritu získať externé zdroje od potenciálnych obchodných, či reklamných partnerov práve na túto oblasť. Prvé kroky si fanúšikovia mohli všimnúť už v minulej sezóne na priečeliach v interiéri, aj vďaka partnerom Ticketlive.sk a Doprastav a.s. 

Ďalší krok z exteriérovej strany je rozpracovaný už od októbra minulého roka a zdá sa, že máme dobré správy, keďže sme pred finálnou dohodou s jedným z najväčších podporovateľov slovenského športu, ktorý je pripravený podporiť investíciou do rozvoja športovej infraštruktúry práve náš klub a zvolenský zimný štadión. Jedným dychom musím doplniť, že aj vďaka veľmi korektnému prístupu mesta Zvolen ako majiteľa objektu.

 

Môžete povedať aj viac?

Nebudem zatiaľ predbiehať, ale som nesmierne šťastný, že aj vďaka vstupu nového partnera budeme môcť pokryť aspoň časť zvýšených nákladov spojených s prevádzkou zimného štadióna pri výpadku dotácií zo strany mesta a náklady na odstránenie nepriaznivého stavu niektorých častí objektu.

 

Prečo teda práce zastali?

 Projekt mal byť finalizovaný ešte počas súbojov play-off, takže prípravné práce, ktorých výsledok je viditeľný, už teda boli realizované, no aj kvôli medializovaným chystaným zmenám pri správe a prevádzke zimného štadióna sa nám celý proces o niekoľko týždňov zdržal. Som ale presvedčený, že čoskoro budeme môcť oznámiť nové partnerstvo a že po dokončení projektu bude okrem funkčnej zmeny pozitívne vnímaná aj vizuálna stránka domovského stánku HKM Zvolen.

Po oprave betónovej plochy hlavnej haly, po výmene madiel mantinelov, po úprave a zvýšení kvality vody pre prípravu ľadu novou technológiou od Water Solutions Slovakia, aróma marketingom a dezinfekciou priestorov od spoločnosti Profichémia s.r.o.,  po rekonštrukcii zázemia, sociálnych zariadení a posilňovne od spoločnosti Raster Plus s.r.o. hovoríme o ďalšom kroku k tomu, aby klub „vylepšený“ štadión mohol mestu nielen odovzdať, ale následne ho aj vo vylepšenom stave využívať v budúcnosti.

 

V klube sa budeme aj naďalej snažiť o získanie prostriedkov na skultúrňovanie prostredia a zvyšovanie komfortu pre našich fanúšikov, ktorí nám to v budúcnosti vrátia svojou zvýšenou podporou, či už prostredníctvom kúpy permanentiek, alebo vstupeniek na jednotlivé zápasy svojho obľúbeného tímu. 
Spolu sme HKM

 

 

NÁKUP – PERMANENTKY 2024/2025

 

Vopred ďakujeme za záujem a vašu podporu. #spolusmehkm

EARLY BIRD trvá do 31.05.2024, po tomto termíne sa už permanentky budú predávať v základných cenách.