Andrej Kudrna o svojom príchode do Zvolena

Autor: HKM Zvolen Dátum: 22.6.2024

V médiách ešte stále rezonuje príchod Andreja Kudrnu pod Pustý hrad. Účastník štyroch majstrovstiev sveta sa rozrozprával o svojom príchode do Zvolena, letnej príprave a prihovoril sa fanúšikom.

 

Na Slovensko sa vraciaš po deviatich sezónach. Čo bol ten najväčší dôvod odísť z Česka?

Najväčší impulz bola moja rodina, keďže dcéra ide od septembra do školy a chceli sme byť čo najbližšie k domovu.

 

Záujem mali o teba viaceré slovenské tímy vrátane bratislavského Slovana. Čo nakoniec rozhodlo v prospech Zvolena?

Tých dohadov bolo v poslednom čase naozaj veľa a musím povedať, že so Slovanom sme boli v kontakte už dlhšiu dobu. Aktuálne sa nachádzajú v neistej situácii a do toho prišla aj ponuka od Zvolena, ktorá ma oslovila, a zvolil som cestu väčšej istoty.  Samozrejme, zavážilo aj osobné stretnutie s majiteľmi klubu, počuť ich víziu a myšlienky. Následne už išlo všetko celkom rýchlo.

 

Krátko po podpise zmluvy si sa stretol aj s hlavným trénerom Štrbom. Čo ste si stihli povedať na prvom stretnutí?

Som veľmi rád, že som sa hneď mohol porozprávať s hlavným trénerom, povedal mi jeho víziu, čo sa týka mojej roly v tíme. Okrem toho mi načrtol augustový program a ako bude prebiehať celé prípravné obdobie.

 

Ako vyzerá tvoja letná príprava?

Všetky roky, počas ktorých som hrával v Česku, okrem jednej výnimky, som mával individuálnu prípravu a už som si na to zvykol. Trénovať budem v Nových Zámkoch, kde mám možnosť chodiť aj na ľad. Teraz mi končí pauza, keďže som mal predĺženú sezónu kvôli majstrovstvám sveta. Pomaly začínam s individuálnym tréningom, ktorý bude trvať až do môjho príchodu do Zvolena, čo bude koncom júla.  

 

Tímového ducha a obetavosť si ukázal aj na majstrovstvách sveta, keď si zablokoval strelu Lotyšska svojou prilbou. Si už po tomto zranení stopercentne v poriadku?

Nemal som nakoniec žiadne vážne následky ani otras mozgu. Doktor mi musel akurát spraviť tri stehy na hlave a to bolo celé. Asi to vyzeralo vážnejšie, ako to nakoniec bolo, a aktuálne ma netrápia ani žiadne iné zranenia.

 

Reakcie fanúšikov na tvoj príchod boli mimoriadne pozitívne. Čo by si im odkázal?  

Veľmi sa teším na prvý zápas a na túto atmosféru. Viem, že Zvolen je hokejové mesto a fanúšikovia sú tu skvelí. Myslím si, že za celý tím môžem odkázať, že sa budeme snažiť čo najviac vyhrávať a budeme robiť všetko pre to, aby fanúšikovia chodili radi na zimný štadión.