Cole Moberg podpísal zmluvu vo Zvolene

Autor: HKM Zvolen Dátum: 14.6.2024

Legionársku skupinu hráčov HKM pre novú sezónu rozšíri obranca Cole Moberg. Ide už o tretieho zahraničného hráča v našej obrane. Rodák z Kanady má stále len 23 rokov a do Zvolena prichádza po vynikajúcej sezóne v drese Floridy Everblades.

 

Pravoruký obranca má za sebou veľmi úspešnú seniorskú kariéru, ktorá začala draftom 2019, kde si ho vybralo Chicago Blackhawks. V ďalších dvoch sezónach odohral vo farmárskej AHL 53 zápasov (3+15) a v minulej pridal ešte ďalších 5 štartov na farme NHL tímu Tampa Bay Lightning. Predošlú sezónu bude Cole hodnotiť určite ako zatiaľ svoju najúspešnejšiu. V play-off totiž s tímom Florida Everblades získal ECHL Kelly Cup, keď vo finále zdolali Kansas City Mavericks 4:1 na zápasy a veľký podiel na titule mala práve najnovšia posila HKM. V play-off tento 190-centimetrový obranca získal 14 bodov v 22 zápasoch, čo bolo najviac spomedzi všetkých obrancov, a nazbieral aj neuveriteľných 22 plusových bodov (najviac zo všetkých hráčov v play-off). Jeho výkony v posledných týždňoch pozorne sledoval aj náš skaut: „Cole mal v play-off naozaj vynikajúcu formu a jeho zápasy som detailne sledoval. Je to ďalší zodpovedný obranca, ktorý ukázal aj ofenzívne prednosti, a to, že dal najviac gólov spomedzi všetkých obrancov v play-off, rozhodne nie je náhoda. Záujem o neho bol aj z Česka a sme veľmi radi, že si vybral nakoniec práve náš klub. Pevne veríme, že si formu z poslednej sezóny prenesie aj k nám.“

 

Dnešný podpis tak skompletizoval obranu HKM pre nadchádzajúcu sezónu. „Obranu máme týmto podpisom vyriešenú a všetci majú rovnakú štartovaciu čiaru. Teraz je to na trénerovi Štrbovi, ako vyskladá jednotlivé obranné dvojice,“ doplnil Patrik Ryba.

 

Kompletná súpiska obrany HKM Zvolen pre sezónu 2024/25: Michal Beňo, Samuel Hain, Nathanael Halbert, Marek Hudec, Adam Kobolka, Cole Moberg, Carter Robertson, Jozef Sládok.