Do brány prichádza skúsený Pavel Kantor

Autor: HKM Zvolen Dátum: 23.4.2024

Kluby HC Mikron Nové Zámky, HKM Zvolen a Pavol Kantor podpísali dohodu, na základe ktorej sa Pavol Kantor od 1.5.2024 stáva hráčom HKM Zvolen.
Náš klub sa na pozícii brankára v posledných dvoch sezónach trápil, keď ani jedna zo zahraničných posíl nedosiahla požadované výsledky. Všetko by ale mal zmeniť Pavel Kantor, ktorý pôsobil posledné tri sezóny ako jasná jednotka vo svojich tímoch.

32-ročný brankár strávil v českej extralige dlhých 9 sezón, v ktorých odchytal viac ako 200 zápasov, a v roku 2019 získal majstrovský titul s Třincom. Naši fanúšikovia si ho ale určite najviac pamätajú zo súbojov proti Novým Zámkom, kde pôsobil posledné dve sezóny a v play-off 2023 poriadne potrápil našich strelcov vo štvrťfinálovej sérii. Okrem skvelých výkonov je rodák z Českých Budějovíc známy svojou vyťažovanosťou. V minulej sezóne bol najviac vyťažovaným brankárom súťaže (50 zápasov v základnej časti a 5 zápasov play-off), keď nastúpil do úplne všetkých zápasov. V tejto sezóne mierne poľavil a do brány sa postavil „len“ 48-krát. Českému gólmanovi sa ale aj napriek veľkému vyťaženiu darilo naozaj výborne, keď v základnej časti dosiahol úspešnosť zákrokov 93,1 % (2022/23), resp. 91,2 % (2023/24).

 

Veríme, že Pavlovi sa u nás bude páčiť a nadviaže na výkony Robina Rahma v našom drese.
#spolusmehkm