Hĺbku zostavy rozšíri dvojica hráčov

Autor: HKM Zvolen Dátum: 28.5.2024

Na tímovú súpisku dnes pribudli dve nové mená, z ktorých jedno fanúšikovia videli v drese HKM už v minulej sezóne. Šiestym podpísaným obrancom pre novú sezónu je Adam Kobolka a útočné formácie rozšíri Matej Macek. „Adama poznáme už dlhšie z jeho pôsobenia na našej farme. Vnímali sme jeho progres v posledných sezónach a páčil sa nám aj v zápasoch, ktoré odohral za nás. Obaja hráči by mali byť prínosom pre tím a je to len na nich, aké miesto v zostave si vybojujú pod novým trénerom,“ povedal o posilách Ladislav Čierny.

23-ročný Kobolka pôsobil v posledných troch sezónach v Žiari nad Hronom, kde si pripísal dokopy 45 bodov a pravidelne patril medzi najvyťažovanejších obrancov tímu. Pri minulosezónnej absencii viacerých obrancov Zvolena si obliekol aj náš dres v dvoch zápasoch proti Popradu a Nitre. Rodák z Ružomberka ale ešte predtým stihol zbierať skúsenosti v druholigových Leviciach a v sezóne 2019/20 zažil premiéru v extralige ako hráč Banskej Bystrice (4 zápasy). Aj útočník Matej Macek mal svoju extraligovú premiéru v drese rivala z Banskej Bystrice, kde si vybojoval v minulej sezóne stálu pozíciu a vynechal len 3 zápasy z celkového počtu 54. Veľmi nezvyčajná je ale mládežnícka kariéra tohto 25-ročného krídelníka. Štyri sezóny strávil v nórskom tíme Manglerud, kde postupoval od kategórie U18 až do seniorskej súťaže, a následne sa presunul do druholigovej Dubnice a Žiliny.

 

Jedinečná akcia Early bird už čoskoro končí! Fanúšikovia tak majú už len posledné 4 dni na zakúpenie si najlepších miest na štadióne za najnižšie ceny. CHCEM RÝCHLO NAKUPOVAŤ