Letná príprava pokračuje pod Pustým hradom

Autor: HKM Zvolen Dátum: 3.6.2024

Pred týždňom sme informovali o letnej príprave, kde sa stretol po prvýkrát nový káder HKM. „ Začínali sme minulý týždeň v Terchovej, kde chalani absolvovali doobeda silový tréning. Poobede ich čakala druhá fáza, ktorá bola zameraná na intervalové zaťaženie pomocou skupinových hier pričom budovali aj koletív a súťaživosť,“ objasnil kondičný tréner 4-dňový pobyt v Drevenice resort Terchová.

 

Dnes ráno prebehol zraz tímu v šatni A-tímu, ktorý otvoril krátkym príhovorom hlavný tréner Štrba, a Mário Kalina predstavil štvortýždňový tréningový plán. „Dnes sme začali prvý blok silovej prípravy, kde sa budeme počas prvých dvoch týždňov viac sústrediť na maximálnu silu. Následne sa presunieme do druhej polovice letnej prípravy, ktorá bude zameraná na výbušnosť, rýchlosť a viac hokejových prvkov. Celkovo budeme pracovať na aktívnej mobilite, strede tela a čaká nás aj akcelerácia, lineárne a laterálne behy. V piatky pôjdeme do takého „výživnejšieho“ tréningu, kde si hráči budú musieť šliapnuť aj v rámci morálno-vôľových vlastností.“ 

 

Aj tento rok budú do letnej prípravy zapojení vybraní juniori, ktorí tak majú jedinečnú šancu zaujať trénerov pred sezónou 2024/25. Na zraze chýbalo niekoľko hráčov, ktorí sa po konzultácii s trénerom dohodli na individuálnej príprave. Tohtoročná letná príprava sa bude primárne odohrávať na zimnom štadióne, kde sú ideálne podmienky na absolvovanie celého cyklu. Menšou výnimkou budú len niektoré tréningy na ihrisku 9. ZŠ. „Máme všetko dobre rozdelené. V rámci behov sme na druhej ploche a pokiaľ to počasie dovolí, budeme pracovať na základnej škole. Streda bude patriť kĺbovej mobilite a svalovej flexibilite rovnako na druhej ľadovej ploche. Zároveň budeme určite využívať aj našu novú rozcvičovňu na behy, rozcvičku a množstvo ďalších cvičení,“ uzavrel skúsený tréner Kalina.