Peter Oremus po skončenom MPZ 2022

Autor: HKM Zvolen Dátum: 22.8.2022

24. edícia Memoriálu Pavla Zábojníka je minulosťou. Zverenci trénera Petra Oremusa na tradičnom turnaji regulárne odohrali dva zápasy, keďže na stretnutie proti poľským Tychám nastúpilo pod hlavičkou HKM mužstvo farmárskeho Žiaru nad Hronom.

Zvolenčania začínali v prvom hracom dni proti Frýdku-Místku, ktorému podľahli v pomere 2:5, keď za domácich sa strelecky presadili iba Gropp so Šiškom. Kormidelník „rytierov“ k tomuto nevydarenému vystúpeniu poznamenal: „Čo sa týka zápasu proti Frýdku-Místku, náš výkon bol veľmi rozpačitý. Stávali sa tam veci, ktoré sa stávať nemôžu, a súper vyhral zaslúžene“.

Sobotňajší zápas s nemeckým Krefeldom priniesol iba jeden gól z hokejky Langkowa, a zároveň čisté konto brankára Trenčana. Znamenalo to prvé víťazstvo Zvolenčanov v príprave.  „Posledné dva dni sme s chlapcami popracovali na niektorých veciach, ktoré sa nám zatiaľ nepáčia. V sobotu sa to aj odzrkadlilo na výsledku a zlepšenej defenzíve. V našej hre boli veľmi dobré momenty, škoda, že sme vstrelili iba jeden gól. Je stále strašne veľa vecí, na ktorých ešte musíme zapracovať, pretože obmena kádra bola toto leto veľmi veľká. S víťazstvom sme samozrejme spokojní, ale od niektorých hráčov očakávame oveľa viac. Máme však ešte mesiac, aby sme všetky tieto veci odstránili,“ hodnotil po záverečnom zápase MPZ 2022 Peter Oremus.

Červeno-modrí si zápasovú bilanciu budú môcť vylepšiť už v tomto týždni. Vo štvrtok je totiž pod Pustým hradom naplánovaná odveta súboja s Porubou. Prvý zápas v Ostrave vyhrali domáci 3:2 po predĺžení, teraz je rad na „rytieroch“, aby tímu zo severnej Moravy požičané vrátili. Prípravné stretnutie HKM Zvolen – HC RT TORAX Poruba začína o 18-tej hodine.