Z Česka sme dokázali získať hviezdnu posilu

Autor: HKM Zvolen Dátum: 21.6.2024

V novej sezóne si zvolenský dres oblečie Andrej Kudrna. Skúsený útočník sa vracia na Slovensko po dlhých 9 sezónach a pod Pustým hradom bude patriť k elitným útočníkom. O služby 33-ročného útočníka malo záujem hneď niekoľko klubov, avšak dnes už môžeme oficiálne potvrdiť jeho príchod do nášho tímu.

„Keď sa objavila príležitosť získať Andreja do Zvolena, neváhali sme. Takýchto kvalitných a skúsených hráčov nie je možné priviesť ku nám každý rok. Osobné stretnutie absolvoval aj s Dušanom Mrázom a Rastislavom Čačkom, ktoré dopadlo veľmi pozitívne. Ukázali sme mu našu víziu, ktorá sa mu zapáčila, a následne sme už pracovali na detailoch. Do týchto rokovaní sme vložili množstvo energie a sme veľmi radi, že Andrej nakoniec podpísal u nás. Veríme, že bude patriť k lídrom tímu a pomôže v boji o majstrovský titul,“ prehovoril o najnovšej posile generálny manažér HKM Ladislav Čierny. 

 

Životopis skúseného krídelníka hovorí jasnou rečou. Ešte v juniorských rokoch sa presunul na 3 roky do kanadskej juniorskej WHL, kde dokopy nazbieral 183 bodov, a následne sa vrátil opäť na Slovensko. Vo farbách bratislavského Slovana zbieral skúsenosti v našej najvyššej lige a v nasledujúcich troch sezónach dostával príležitosti hrať za Slovan aj v KHL. V roku 2015 sa ale presunul do českej extraligy, kde najskôr hájil farby Sparty Praha a od roku 2021 pôsobil v Litvínove. Za tento čas nastúpil do takmer 500 zápasov a v sezóne 2015/16 získal aj striebornú medailu. Všestranná hra a vynikajúca strela Andrejovi priniesli aj niekoľko pozvánok do reprezentácie. Dres s dvojkrížom na hrudi si obliekol vo viac ako 70 zápasoch a Slovensko reprezentoval aj na štyroch majstrovstvách sveta, vrátane tých posledných v Českej republike. Veľa zvolenských fanúšikov má ešte v pamäti otvárací gól Miloša Kelemena proti USA, na ktorý mu nahrával práve Andrej Kudrna.

188-centimetrovému útočníkovi želáme úspešnú sezónu v našom drese a veríme, že si Zvolen zamiluje.

 

Ešte stále premýšľate, či sa permanentka na novú sezónu oplatí? Zažite s nami množstvo nezabudnuteľných chvíľ, strhujúcich momentov a podporte svoj klub aj v novej sezóne.
Viac o jej výhodách si môžete prečítať TU.