Z Nemecka prichádza elitný center

Autor: HKM Zvolen Dátum: 10.7.2024

Klub posilní americký útočník Tyler Sheehy, ktorý má za sebou úspešné obdobie v najvyššej nemeckej súťaži DEL a je pripravený prispieť svojimi schopnosťami k naplneniu cieľov HKM v sezóne 2024/25.

 

Tyler bude zatiaľ len druhým legionárom v útoku HKM (prvým je Kyle Olson) a tréneri s ním rátajú primárne na pozíciu centra prvých útokov. Rodák z Minnesoty nastúpil v troch sezónach po sebe v AHL, kde dokopy odohral 22 zápasov, a v sezóne 2019/20 zažiaril v drese Allen Americans (ECHL) so 70 bodmi v 47 zápasoch, za čo si odniesol aj ligové ocenenie Nováčik sezóny a bol zaradený aj do all-stars tímu.   

V roku 2021 sa ale presunul do nemeckej DEL-ky, kde ukázal naplno svoj potenciál a vybudoval si reputáciu všestranného hráča. Dve sezóny strávil v Nürnbergu Ice Tigers a v minulej sezóne obliekal dres Straubingu Tigers. Počas týchto sezón nastúpil do 169 zápasov, v ktorých zaknihoval 107 bodov (50+57). 180 centimetrov vysoký útočník je teda overeným hráčom na európskom ľade a pod Pustý hrad prichádza v najlepšom hokejovom veku (28 rokov). 

Hráči ako Tyler Sheehy sú v našej extralige veľmi žiadaní a sme veľmi radi, že najnovšiu posilu HKM presvedčilo naše zázemie a ambície. Veľa si od neho sľubuje aj Patrik Ryba: „Tyler je presne ten typ hráča, ktorého sme hľadali. Ide o dynamického praváka, ktorý je platný na obidvoch koncoch klziska. Jeho hokejové videnie a kombinačná hra sú na veľmi vysokej úrovni. Očakávame od neho, že bude jedným z našich najväčších lídrov, a sľubujeme si od neho vysokú produktivitu, ale aj zodpovednú hru smerom dozadu.“

 

Veríme, že príchod Tylera Sheehyho je pre všetkých fanúšikov HKM vítanou správou a náš klub týmto jasne demonštruje svoje ciele pred nadchádzajúcou sezónou. Už teraz sa tešíme na všetkých fanúšikov na tribúnach a pripomíname možnosť zakúpiť si našu permanentku a získať tak množstvo výhod za naozaj nízku cenu. KUPUJ TU
Ak chcete vedieť viac o permanentkách HKM, kliknite sem.